Lock iconRectangle 1Rectangle 2 + Rectangle 2 CopyShapeRectangle 1
Penghantaran PERCUMA dalam Singapura, dalam masa 2-3 hari bekerja (tidak termasuk hujung minggu)
20 inci (55cm)/24 inci (65cm)/28 inci (75cm) - Apakah saiz bagasi yang terbaik?

Luggage, Post-travel advice, Pre-travel advice, Travel -

20 inci (55cm)/24 inci (65cm)/28 inci (75cm) - Apakah saiz bagasi yang terbaik?

Terdapat pelbagai jenis bagasi yang mengelirukan di pasaran, datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Tambahan pula, mungkin sukar untuk menggambarkan saiz bagasi semasa membeli-belah dalam talian. Oleh itu, tidak hairanlah soalan yang sering kami terima daripada rakan dan pelanggan yang ingin membeli bagasi baharu ialah "Apakah saiz bagasi yang perlu saya dapatkan?" atau "Apakah saiz bagasi yang paling sesuai untuk perjalanan saya?".

Sejujurnya, ini adalah soalan yang sangat sukar untuk dijawab kerana ia bergantung kepada banyak faktor, daripada destinasi pelancongan kepada gaya perjalanan individu. Selalunya, jawapan terbaik ialah "Ia bergantung!".

Namun begitu, mari kita bincangkan tentang 3 pertimbangan untuk membantu anda membuat keputusan antara 3 saiz bagasi yang paling biasa: 20" (saiz bawa / kabin), 24" (saiz daftar masuk) dan 28" (saiz daftar masuk). Dimensi ini dalam inci secara amnya merujuk kepada ketinggian bagasi.

1. Destinasi dan tempoh perjalanan

pembungkusan untuk musim panas

Sumber: mrkate.com

Jenis dan jumlah pakaian yang anda bawa kebanyakannya bergantung pada bilangan hari anda melakukan perjalanan, dan musim negara destinasi. Anda mungkin boleh bertahan dengan bagasi kabin 20" pada percutian singkat hujung minggu ke pantai musim panas, tetapi perjalanan lanjutan 2 minggu ke Finland semasa Krismas memerlukan sesuatu yang lebih besar - walaupun kami pernah mendengar tentang ahli perniagaan yang hebat yang tinggal keluar kehidupan globetrotting mereka pada beg pakaian 18" di mana-mana (berikut adalah beberapa petua !). Bagi orang biasa seperti kami, bagasi 28" akan muat dengan selesa untuk pakaian seminggu dan 3-4 baju sejuk dan tudung, dan sepasang but untuk seorang pada percutian Musim Sejuk. Bagasi 24" juga boleh berfungsi, jika anda tidak berniat untuk melakukan banyak membeli-belah dan tidak keberatan melakukan dobi sepanjang perjalanan!

Untuk pengembara di syarikat penerbangan tambang murah untuk percutian hujung minggu yang panjang , bagasi jinjing 20 inci adalah sempurna, cuma perlu ingat had 7 kg bawaan!

Untuk cuti musim bunga/musim panas atau ke kawasan tropika seperti Asia Tenggara, 24 inci adalah saiz yang baik untuk perjalanan seminggu.

Untuk percutian yang lebih lama , terutamanya ke Amerika atau Eropah, kami mengesyorkan 28" (menyampah jika tidak melawati Premium Outlet!).

2. Elaun dan peraturan bagasi syarikat penerbangan

elaun bagasi bagasi syarikat penerbangan

Sumber: www.holidayextras.co.uk

Jika anda merancang untuk membawa bagasi anda ke dalam kapal, bagasi 20" mungkin adalah maksimum yang dibenarkan pada kebanyakan syarikat penerbangan. Apa-apa yang lebih besar perlu didaftar masuk. Sila ambil perhatian bahawa terdapat had berat juga. Peraturan ini berbeza mengikut laluan syarikat penerbangan dan penerbangan , dan tertakluk kepada perubahan Wikipedia mempunyai jadual ringkasan peraturan bagasi syarikat penerbangan yang berbeza untuk rujukan cepat Walau bagaimanapun, pastikan anda menyemak peraturan syarikat penerbangan yang berkaitan untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat sebelum membeli dan mengembara.

3. Ruang simpanan di rumah

menyimpan bagasi

Sumber: Wikipedia

Ini mungkin pertimbangan yang paling tidak jelas apabila anda sibuk merancang untuk perjalanan! Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan kita mungkin pernah alami sebelum ini, pembongkaran sentiasa lebih mengerikan daripada pembungkusan - terutamanya apabila anda tidak dapat mencari ruang yang mencukupi untuk menyimpan bagasi anda. Di sini, kami mendapati bahawa menyusun adalah kuncinya! Bagasi yang terdapat dalam satu set direka bentuk untuk disusun bersama seperti anak patung Rusia (iaitu 20" muat ke 24" muat ke 28"), jadi keseluruhan ruang yang diambil pada dasarnya adalah saiz bahagian terbesar. Anda boleh melakukannya dengan bagasi reka bentuk yang berbeza juga, asalkan anda menyemak setiap dimensi (LxWxH) untuk keserasian.

Anda juga boleh mengosongkan semua baju sejuk besar anda dan memerahnya ke dalam bagasi terkecil sebelum menyusun semuanya bersama-sama. Dan rasa apa - anda semua sudah bersedia untuk merancang untuk perjalanan seterusnya!


0 ulasan

Tinggalkan komen

Sila ambil perhatian, ulasan mesti diluluskan sebelum ia diterbitkan