Lock iconRectangle 1Rectangle 2 + Rectangle 2 CopyShapeRectangle 1
Penghantaran PERCUMA dalam Singapura, dalam masa 2-3 hari bekerja (tidak termasuk hujung minggu)
12 Bagasi Inovatif yang Diperlukan Setiap Penduduk Negara Pintar

Affordable, Fun, Luggage, Number lock, Pre-travel advice, Pre-U.S. trip preparations, Smart Luggage, Travel, TSA -

12 Bagasi Inovatif yang Diperlukan Setiap Penduduk Negara Pintar

Luggage Outlet Singapore - Smart Nation Technology Luggage

Sumber: www.ida.gov.sg

Dengan Singapura memulakan perjalanan Negara Pintar kami dengan memanfaatkan teknologi untuk meningkatkan kehidupan bandar, kami mula melihat cara teknologi meresap dalam kehidupan seharian kami, daripada rumah pintar, pilihan pembayaran tanpa sentuh, teksi tanpa pemandu , hingga... tong sampah pintar $3500 .

Luggage Outlet Singapore - Teknologi pintar IOT Smart Nation

Sumber: The Straits Times

Industri bagasi, sebaliknya, tidak melihat banyak inovasi di seluruh dunia, dengan kejayaan besar terakhir pada tahun 1970-an apabila beg pakaian beroda diperkenalkan. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, platform crowdfunding seperti Indiegogo dan Kickstarter membolehkan syarikat pemula yang inovatif untuk mengganggu industri bagasi yang tidak stabil dengan alat yang diidamkan oleh setiap pengembara moden - Smart Luggage.

Sebagai rakan-rakan pengembaraan, kami teruja untuk mendapatkan salah satu daripada barangan berteknologi tinggi ini. Dalam artikel ini, kami menyusun senarai 12 bagasi yang didayakan teknologi, bukan konvensional (senarai paling komprehensif setakat ini, beritahu kami jika anda menjumpai apa-apa yang tiada dalam senarai ini!). Sebelum anda membuat keputusan tentang bagasi pintar yang hendak dibeli, baca sehingga akhir artikel ini untuk mendapatkan pelepasan bebas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Changi Singapura.

Menurut balasan yang kami terima daripada pemeriksa keselamatan CAAS Dangerous Goods (badan kawal selia untuk penerbangan masuk/keluar untuk Singapura), berikut ialah pandangan mereka mengenai bagasi yang dilengkapi bateri:

"Beg pintar seperti Bluesmart yang mempunyai pek bateri terbina dalam untuk menyediakan fungsi seperti pengesanan boleh menyebabkan gangguan dengan avionik dalam pesawat dan tidak dibenarkan dalam kedua-dua bagasi daftar masuk dan bawa." (Penjelasan: perbualan seterusnya dengan kakitangan menjelaskan bahawa Bluesmart masih boleh digunakan sebagai bagasi bawaan )

Dalam senarai bagasi berikut, anda mungkin perlu mengingati perkara di atas sebelum membeli bagasi anda yang seterusnya (terutamanya jika anda memerlukan beg bersaiz daftar masuk).

1. Bluesmart Black Edition (AS$599, bayaran penghantaran AS$50)

(Kemas kini 26/5/2018: Bluesmart telah menutup operasinya )

Luggage Outlet Singapore - Bluesmart Connected Smart Luggage

Sumber: www.bluesmart.com

Bluesmart Luggage, yang digembar-gemburkan sebagai "bagasi jinjing bersambung pintar pertama di dunia", menjalankan kempen Indiegogo yang sangat berjaya (projek crowdfunding tertinggi yang pernah ada untuk produk pelancongan pada masa itu) yang mengumpul AS$2.2 juta. Aplikasi mudah alih Bluesmart adalah yang menarik perhatian kami, dengan 'ciri bersambung' seperti penimbang bersepadu, pengesanan lokasi melalui GSM/GPS dan mekanisme penguncian automatik berdasarkan kedekatan bagasi. Bateri terbina dalam 10,000mAh juga berguna untuk mengecas iPhone dan iPad kami beberapa kali. Juara Olimpik tiga kali ganda, Usain Bolt yang baru dinobatkan baru-baru ini juga digambarkan menggunakan bagasi Bluesmart. Pandangan anggun bagi Edisi Hitam Bluesmart baharu adalah tambahan yang dialu-alukan, tetapi beberapa ulasan tentang bagasi Bluesmart dan kenyataan CAAS membuatkan kami teragak-agak tentang kebolehlaksanaannya sebagai teman perjalanan yang bebas daripada keributan.

2. Trunkster (AS$295, bayaran penghantaran AS$100)

Luggage Outlet Singapore - Bagasi Tanpa Zip Trunkster

Sumber: www.trunkster.co

Kebanyakan bagasi berzip di pasaran hari ini menggunakan ritsleting yang boleh dibuka dengan mudah dengan pen, jadi terdapat peningkatan bahagian pengembara yang beralih ke kem bagasi tanpa zip tanpa bingkai aluminium. Trunkster, ialah bagasi tangan tanpa zip yang menaikkan AS$1.4 juta pada Kickstarter. Ciri uniknya termasuk pintu rolltop gelangsar tanpa zip (katakan ya untuk mengambil barang dari bagasi di ruang paling sempit), pemegang penimbang bersepadu dan pemegang lebar penuh. Terdapat juga modul Trunkster Tracker pilihan (tambahan AS$40) yang membolehkan penjejakan bagasi anda melalui aplikasi mudah alih. Bank kuasa 10,000 mAh boleh ditanggalkan, mungkin penyelesaian untuk perjalanan antara negara dengan peraturan penerbangan yang lebih ketat.

3. Barracuda (AS$349, bayaran penghantaran AS$29)

Luggage Outlet Singapore - Bagasi Boleh Dilipat Barracuda

Sumber: www.barracuda.co

Apabila pulang dari perjalanan, membuang bagasi ke dalam bilik stor rumah kami (atau tempat perlindungan bom) kadangkala menyusahkan, terutamanya dengan saiz flat HDB di Singapura yang semakin mengecil. Barracuda, yang digembar-gemburkan sebagai "beban bahagian keras yang boleh dilipat sepenuhnya pertama di dunia" (walaupun ia kelihatan seperti beg pakaian kepada kami), telah dilancarkan di Kickstarter dan Indiegogo dengan banyak kejayaan. Hakikat bahawa bagasi boleh runtuh dan dibungkus di bawah katil adalah idea baru dan menarik, dan kami telah melihat jenama seperti Lipault dan Giordano datang dengan tawaran yang serupa. Walau bagaimanapun, bagasi tangan Barracuda juga mempunyai aspek baharu yang lain, seperti dulang komputer riba boleh laras (untuk orang yang bekerja semasa dalam perjalanan), pengesan lokasi/kehampiran, pek bateri 10,000mAh boleh tanggal dan pemegang pusing 360 darjah.

4. Fugu Travel/Business (AS$299, yuran penghantaran AS$45)

Luggage Outlet Singapore - Fugu Luggage

Sumber: www.fuguluggage.com

Bagasi Fugu - Satu lagi kegemaran bagi warga Singapura yang mementingkan ruang angkasa - ialah bagasi kembung sendiri (dilancarkan pada Kickstarter) yang boleh berkembang daripada bagasi bersaiz kabin kepada bagasi bersaiz daftar masuk melalui motor elektrik. Alat tambah pilihan adalah serupa dengan yang sebelumnya, seperti bank kuasa dan pengesan bagasi. Kami tertanya-tanya bagaimana bagasi yang dibesarkan itu boleh menahan pengendalian yang sukar di lapangan terbang, tetapi memandangkan item ini masih dalam pengeluaran, kami akan menunggu ulasan pelanggan selanjutnya muncul.

5. ModoBag (AS$995, bayaran penghantaran AS$150)

Luggage Outlet Singapore - ModoBag Motorized Luggage

Sumber: www.modobag.com

Dengan kegilaan negara kita pada segala-galanya dengan roda seperti skuter tendangan, unicycles, Airwheels, basikal bermotor, ModoBag (kempen Indiegogo yang dilancarkan hanya pada penghujung Julai 2016) akan menjadi satu lagi milikan berharga untuk ditambah pada koleksi. Selain daripada aspek boleh ditunggangi bagasi bawa ini, ia turut disertakan dengan pek bateri untuk mengecas peranti anda dan apl mudah alih untuk menjejaki bagasi anda. Walau bagaimanapun, beratnya adalah tidak-tidak utama buat masa ini - 8.6kg (tidak termasuk bateri). Dengan had berat bawaan sebanyak 7kg, kami tidak pasti betapa bergunanya bagasi ini untuk menangkap penerbangan (selain dari sangat menyeronokkan menunggangnya!).

6. Raden (Dari AS$295, penghantaran tidak tersedia untuk Singapura)

(Kemas kini 26/5/2018: Raden telah menutup operasinya )

Luggage Outlet Singapore - Raden Smart Luggage

Sumber: www.raden.com

Reka bentuk minimalis dengan kapasiti maksimum, bagasi pintar Raden ialah bagasi 'bijak-bijak' yang kelihatan seperti bagasi biasa dari luar. Ketersediaan bagasi bersaiz daftar masuk secara terang-terangan membezakan dirinya daripada rangkaian bagasi pintar yang disebut sebelum ini. Untuk kedua-dua saiz kabin dan varian daftar masuk, bagasi itu dilengkapi dengan pemegang penimbang sendiri, teknologi Bluetooth untuk berkomunikasi dengan aplikasi mudah alih dan pek bateri boleh tanggal. Ketersediaan bagasi dalam 8 warna berbeza menggembirakan pengembara yang lebih suka bagasi mereka menonjol pada tali pinggang bagasi. Keseluruhan fungsi aplikasi mudah alih (seperti masa menunggu daftar masuk keselamatan, cuaca, trafik, butiran penerbangan) meletakkan Raden antara 'bagasi pintar' teratas dengan Bluesmart. Walau bagaimanapun, ciri penjejakan lokasi didayakan oleh teknologi Bluetooth Low Energy (BLE), yang berguna untuk bagasi terkandas hanya jika terdapat berbilang beg Raden di lapangan terbang untuk mencipta rangkaian mesh GPS sumber ramai. Pandangan rata dan berkilat bagasi itu juga akan menyebabkan calar yang boleh dilihat semasa proses daftar masuk.

7. Beg Pintar Xiaomi 90 Mata/Minit (~US$300, penghantaran tidak tersedia untuk Singapura)

Luggage Outlet Singapore - Xiaomi Smart Luggage

Sumber: www.gizmochina.com

Xiaomi, salah satu syarikat pemula teknologi yang paling berharga dalam tempoh 5 tahun yang lalu, melancarkan beg pakaian pintar aloi aluminium-magnesium bersaiz kabin ini pada platform pendanaan ramainya awal tahun ini. Selain daripada aplikasi mudah alih yang boleh mengunci/membuka kunci beg pakaian, selebihnya ciri bagasi nampaknya tidak diumumkan di pelbagai tapak web yang kami temui. Walaupun kami agak yakin bahawa jurutera Xiaomi akan menghasilkan aplikasi mudah alih yang intuitif (berbanding dengan aplikasi bagasi pintar lain dengan gangguan perisian yang dilaporkan), kami tidak dapat meyakinkan diri kami untuk mendapatkan bagasi 'sangat sukar' seberat 4.4kg semata-mata untuk tujuan bawa-bawa.

8. Néit (Daripada AS$295, bayaran penghantaran AS$35)

Luggage Outlet Singapore - Neit Smart Luggage

Sumber: neit.life

Néit, tersedia dalam kedua-dua saiz kabin dan berdaftar, disifatkan sebagai "bagasi pintar sisi keras boleh dilipat dan boleh digantung pertama di dunia", mempunyai beberapa ciri unik yang tidak dapat dilihat dalam bagasi pintar yang lain. Daripada reka bentuk bercengkerang keras yang boleh dilipat (sehingga 30% daripada jumlahnya), kepada roda bagasi boleh lipat berbilang arah, dan pemegang gaya carabiner, kami melihat pelbagai inovasi yang mengoptimumkan bagasi untuk penyimpanan apabila pulang dari perjalanan. Aplikasi pelancongan Néit menyediakan ciri komprehensif seperti pengesanan lokasi, maklumat perjalanan dan tempahan penginapan. Penghantaran pra-pesanan bermula dari Disember 2016.

9. G-Ro (AS$399, bayaran penghantaran AS$40)

Luggage Outlet Singapore - G-Ro Carry-on Luggage

Sumber: www.g-ro.com

Sebagai pemborong bagasi di Singapura yang mempunyai kepakaran, alat ganti dan pengalaman untuk membaiki produk kami sejak beberapa dekad yang lalu, kami sering menerima pertanyaan telefon/e-mel mengenai pembaikan roda, bukan sahaja untuk jenama bagasi pasaran besar, tetapi juga untuk kelas atasan. , yang berjenama. Kami juga telah mendengar daripada rakan-rakan kami tentang berapa banyak caj pusat servis untuk bagasi berjenama untuk pembaikan roda, kadang-kadang sama banyak, malah lebih daripada harga bagasi kami! G-ro, beg bagasi bawaan dengan reka bentuk roda tanpa gandar yang dipatenkan 'tidak boleh dihancurkan', bertujuan untuk menjadi 'beg pendamping' anda dengan bahagian dalam yang luas, kebolehgerakan yang lebih baik dalam menarik bagasi di pelbagai jenis rupa bumi, keseimbangan yang lebih besar disebabkan oleh kedekatan antara pusat graviti dan paksi putaran. Mereka juga mempunyai modul elektronik pilihan (pada AS$99) yang akan menyediakan keupayaan pengecasan (walaupun termasuk komputer riba), penjejak lokasi, pengesan jarak dan aplikasi mudah alih. Kami yakin bahawa reka bentuk roda yang dipatenkan berguna dalam banyak aspek, tetapi pada AS$399 (tanpa modul elektronik tambahan), kami berpendapat bahawa ia agak mahal untuk bagasi fabrik 2 roda seberat 3.6kg.

10. TraxPack (AS$278, penghantaran tidak tersedia untuk Singapura)

Luggage Outlet Singapore - TraxPack Smart Carry-on Bagage

Sumber: TraxPack

TraxPack Luggage, beg pakaian memanjat tangga pertama di dunia, mempunyai sistem trek baharu yang belum selesai paten yang akan melegakan pengembara daripada membawa bagasi yang dibungkus sepenuhnya menaiki tangga. Sistem trek dan pemegang kawalan kecondongan membolehkan pengembara berguling di atas anak tangga, namun tanpa merosakkan/mencalarkan permukaan bagasi. Dengan kempen Kickstarter yang berlangsung hanya 52 hari, kami berpendapat bahawa kempen ini agak singkat dan ia tidak mencapai kempen regangan ($100,000) untuk menghasilkan bagasi bersaiz daftar masuk. Ia berguna untuk negara yang mengembara dengan banyak tangga (seperti kereta api bawah tanah di Hong Kong), tetapi kerana ia hanya datang dalam saiz kabin, kami tidak pasti berapa banyak beban yang boleh dibawa oleh beg itu, setakat yang anda perlukan sistem trek untuk membantu anda.

11. Planet Traveller USA Space Case 1 (AS$750, bayaran penghantaran AS$191)

Luggage Outlet Singapore - Sarung Bagasi Pintar Pengembara Planet

Sumber: www.planettravelerusa.com

Planet Traveller USA Space Case 1, "beg pakaian paling pintar di dunia" yang dihasilkan oleh syarikat Planet Traveler yang berpangkalan di AS (tidak boleh disalah anggap sebagai The Planet Traveller dari Singapura), mengumpul hampir AS$1 juta pada Kickstarter untuk bagasi pintar ini, yang terdapat dalam kedua-dua barang bawaan -saiz pada dan daftar masuk. Selain daripada ciri-ciri bagasi pintar sebelum ini seperti aplikasi mudah alih, pengesanan lokasi, bank kuasa, penderia jarak, skala diri digital (dengan penderia di atas roda) adalah konsep baharu di mana pengembara tidak perlu mengangkat sarungnya untuk mengetahui berat badan. Kunci biometrik menyediakan cara yang sangat selamat untuk mengunci bagasi (jika perlu), dan telefon pembesar suara bluetooth nampaknya menyelesaikan keperluan yang tidak perlu).

Sebelum kita meneruskan untuk menutup item terakhir, mari kita fikirkan tentang ciri asas yang kita cari dalam bagasi, dan bandingkan dengan pilihan di atas. Melainkan anda dalam perjalanan perniagaan atau bercuti singkat (tanpa rancangan untuk membeli-belah), kami jarang mengembara dengan bagasi bersaiz kabin. Bagasi bersaiz daftar masuk menyediakan lebih banyak kapasiti penyimpanan untuk kegilaan membeli-belah kami (membeli-belah jauh lebih berpatutan di luar negara!). Ini cukup banyak menghapuskan banyak pilihan saiz kabin semata-mata (1, 2, 3, 5, 7, 9, 10) di atas.

12. Bagasi Pintar dari Luggage Outlet Singapura (Dari $85 dan seterusnya, penghantaran percuma ke alamat Singapura)

Luggage Outlet Singapore - Pintar Bagasi Penimbang Sendiri

Bagasi sisi keras yang dilengkapi dengan pemegang penimbang sendiri yang pintar, rangkaian bagasi sarung keras baharu ini (dalam stok sedia, tanpa sebarang risiko kemalangan ramai-ramai) didatangkan dalam 6 warna dan 3 saiz (saiz kabin 20 inci dan cek 24/28 inci- dalam saiz). Pengembangan 5 cm berguna untuk membeli-belah di luar negara, bahan sarung ABS+PC (Polycarbonate) menjadikannya lebih tahan lama daripada bagasi ABS pasaran besar-besaran, kunci yang mematuhi TSA membolehkan kemasukan tanpa keributan melalui kastam AS dan Kanada. Risau tentang zip yang boleh dibuka dengan mudah? Bagasi ini disertakan dengan zip anti kecurian bergigi dua. 4 roda berkembar bergolek licin memberikan kebolehgerakan yang mudah dalam perjalanan. Lebih-lebih lagi, kami juga telah mendapatkan jaminan daripada CAAS untuk mendaftar masuk bagasi ini dengan pemegang yang mengandungi bateri CR2032 (satu-satunya komponen elektronik bagasi tersebut):

" Bagasi dengan pemegang yang dipasang dengan bateri litium CR2032 3V tunggal yang digunakan untuk menggerakkan penimbang berat dibenarkan dibawa oleh penumpang sebagai bagasi daftar masuk atau bawa. Penumpang mesti mengambil langkah untuk mengelakkan pengaktifan peranti secara tidak sengaja. Walau bagaimanapun, jika bateri litium dikeluarkan dan dibawa secara berasingan daripada peralatan, bateri hanya dibenarkan dalam bagasi bawaan Bateri kendiri mesti dilindungi daripada litar pintas dengan meletakkannya dalam selongsong individu atau dengan menampal terminal terdedah dengan. pita penebat ini juga terpakai pada bateri ganti."

Kesimpulannya, sementara pihak berkuasa penerbangan di seluruh dunia sedang dalam proses memahami pelbagai ciri bagasi pintar yang 'mengubah permainan' dan meluluskan/tidak meluluskan sesetengahnya, perjalanan tidak boleh berhenti. Dengan bagasi timbang sendiri pintar kami, anda tidak perlu risau tentang pembungkusan saat akhir di lapangan terbang lagi!


0 ulasan

Tinggalkan komen

Sila ambil perhatian, ulasan mesti diluluskan sebelum ia diterbitkan